Den oprindelige opskrift tror jeg er en lagkage men jeg har lavet dem som cupcakes, hvilket virker rigtig fint.
Indgredienser til kagen:
4 dl hvede mel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
4 1/2 dl brunfarin (eller muscovadosukker)
175 g smeltet smør
3 æg
1 1/2 dl mælk
2 1/2 dl vand
2 dl kakaopulver
Indgredienser til cremen;
200 g mørk chokolade
3 dl usaltet smør, stuetemperatur
3 dl flormelis, sigtet
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker
Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig selv.Bær til pynt gerne hindbær eller jordbær.
Rør sukker og smør luftig og tilsæt æggene et ad gangen.
Vend melblandingen i skiftevis med mælken.
Bland vand og kakaopulver i en grydeog varm det op under omrøring, indtil blandningen er glat.
Tilsæt dejen lidt ad gangen mens du rører indtil den er ensartet.
Hæld dejen i store muffins/cupcake forme og bagi ovenen ved 180 grader ca 25 min.
Cremen laves herefter.
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle helt ned.
Pisk smør og flormelis, salt og vaniljesukker, indtil blandingen er cremet og lys.
Hæld herefter chokoladen ned i en stråle, mens du pisker, indtil cremen erluftig og let i konsistens.
Når kagerne er kølet ned skærer du kagen midt over vandret. Ligger et lag creme i midten og samler kagen igen. Herefter ligger du et lag crem på toppen og pynter med et bær.
Og vupti.. velkommen til chocolate haven :)
Chocolate lover lover |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar