torsdag den 19. juli 2012

Gulerodsbrud

Nogle meget populære boller herhjemme lige for tiden er disse, dejlige luftige banditer.
Min søn havde en omgang med i vuggeren den anden dag, og han spiser gerne en herhjemme også ;)

Opskriften her giver 9 store stykker;

50 g gær
2 1/2 dl lunken vand
1 tsk salt
20 g sukker
2 æg
100 g revet gulerod
50 g solsikkekerner
65 g smeltet smør
500 g mel

Gæren røres ud i vandet.
Den smeltet smør, samt alle øvrige indgredienser blandes i og dejen røres sammen til en klæg masse, her ville jeg ønske jeg havde en røremaskine, men det har jeg ikke så jeg rører igennem med håndmixeren...;)

Dejen stilles til hævning lunt i 30 min.
Herefter lægges dejen i 9 "klatter" på en bagplade, med en ske, og stilles til efterhævning igen i 30 min.
Herefter pensles bollerne og bages midt i ovnen ved 225 grader i ca 12-15 min.


Mums...;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar