torsdag den 19. juli 2012

Citrondrømme

Denne opskrift er en multi- dej der både kan bruges til at lave den mest fatastiske citron måne, citronkage eller små saftige citron muffins.
Det er en kage, uanset form, som altid hitter og får mange kommetar for sin friskheds faktor.

Indgredienser:
2 æg
225 g sukker
180 g mel
2 tsk bagepulver
1,5 dl mælk
50 g smeltet smør
1 citron, både revet skal og saft heraf.

Pisk æg og sukker skummende.
Bland mel og bagepulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med mælken.
Rør det (afkølet) smeltet smør, citronsaft og skal i dejen.

Citron måne:
(2 måner)
Smør og rasp en rund springform.
Hæld dejen heri og bag ved175 grader i ca. 40 min. til den er gylden og gennembagt.
Lad kagen afkøle.

Glasur;
200 g sigtet flormelis
Saft fra en 1/2 citron

Glasuren lægges på den afkølede kage og når denne er størknet, halveres kagen med en skrap stor kniv, og vupti du har to flotte måner.

Citron kage:
(1 kage)
Tilsæt korn fra en 1/2 stang vanilje til dejen.
Smør og rasp en rund springform.
Hæld dejen heri og bag ved175 grader i ca. 40 min. til den er gylden og gennembagt.
Lad kagen afkøle.

Glasur;
200 g sigtet flormelis
Saft fra en 1/2 citron
Korn fra en 1/2 stang vanilje.

Glasuren lægges på den afkølede kage.
Pynt evt. kagen med friske blåbær.

Citron cupcakes:
(Ca 18-20 stk)

Hæld dejen i cupcakes formene og bag i ca. 20 min ved 175 grader. Til de er gyldne og gennebagte men ikke brune!
De afkøles.

Vanilje creme/glasur:
110 g usaltet smør blødgjort ved stuetemperatur.
ca 10-15 dl flormelis.
0,5 dl mælk
1 tsk vanilje ekstrakt
Evt. frugtfarve.

Pisk smør, mælken og vaniljeekstrakten og halvdelen af flormelisen sammen, ved mellem hastighed, her er det en KÆMPE fordel at have en røremaskine, men en alm. håndmixer kan også gøre det, hvilket jeg må nøjes med her hjemme ;) Der skal piskes længe til det er helt blødt og cremet, det tager laaaaaang tid.
Tilføj herefter gradvist resten flormelisen lidt efter lidt, forsæt til cremen er god, tyk i konsitensen.
Tilsæt til sidst frugt farven til den ønskede farven opnåes.

Kagerne pyntes med cremen/glasuren efter ønske og toppes af med evt et frisk bær eller krymmel.

  Her ses eksempel på citron cupcakes, som jeg lavede til min søns 1 års fødselsdag....





Ingen kommentarer:

Send en kommentar